Tab og forbedringer

Tab og forbedringer

Tab og forbedringer

# Historie

Tab og forbedringer

30. marts 2023: 

Møde med Stig Andersen - arkitekten bag genopbygningen

Der var fuldt hus i Tirsdagskredsen i denne uge, hvor arkitekt Stig Andersen fra arkitektfirmaet Fogh og Følner fortalte om de tanker, han foreløbig har gjort sig om genopbygningen af vores allesammens kirke. 

Ændrede miljøkrav 

Meget har ændret sig, siden kirken i sin tid blev bygget. Der er bl.a. kommet andre krav til isolering, energibesparelse og håndtering af regnvand, som den nye kirke skal leve op til. Der er også sket ændringer i byggematerialerne i tidens løb. De gule gulvfliser findes desværre ikke længere, så dér skal der tænkes nyt. 

Kan murene bruges igen? 

Forundersøgelserne har heldigvis vist, at kirkens røde ydermure ikke er kritisk påvirket af branden - de er af høj kvalitet både hvad materialer og håndværk angår. De gule indermure er til gengæld meget medtaget og må udskiftes - og her lagde Stig Andersen stor vægt på, at det er vigtigt at bevare det lyse indtryk med de indmurede kors. 

Mulige forbedringer

Stig Andersen luftede muligheden for, at der som noget nyt laves et diskret ovenlys over alteret, så der bliver en bedre lysbalance i rummet, og at trinet op til alteret sløjfes, så det bliver nemmere for gangbesværede at deltage i nadveren. Der vil også blive kigget på krypten med nye øjne, så vi kan forbedre akustikken dér og måske indrette den mere hensigtsmæssigt. 

Ting, vi mistede i branden 

Og lad os så svare på det, rigtig mange har spurgt til: Altertavlen. 

NEJ, vi får ikke den samme altertavle igen. Den smukke fresco, der blev lavet direkte på muren af Elvin Erud for 60 år siden, kan ikke genopføres. Her må vi tænke nyt, når vi når så langt, og tankerne er selvfølgelig mange. 

Hvad angår kirkehaven, så bliver den i de næste tre år forvandlet til en byggeplads, så den går til og skal reetableres, når maskinerne engang forlader grunden.  

Hvornår får vi en ny kirke? 

Tidshorisonten for, hvornår vi kan tage vores kirke i brug igen, er mindst 3 år fra nu. Lige nu er byggesagen til behandling hos Københavns Kommune og Københavns Stift, og godkendes den her, skal byggeriet i udbud, før vi kan gå i gang. Selve byggeriet kommer sandsynligvis til at tage ca. halvandet år. 

Forhåbentlig kommer vi ikke til at vente så længe, før vi får eget tag over hovederne igen. Provst Finn Vejlgaard, der bor lige ved siden af kirken, og Hyltebjerg Kirkes menighedsråd har allerede ansøgt om lov til at opstille en midlertidig pavillonkirke med plads til ca. 100 mennesker i den del af provstens have, der vender ind mod byggepladsen. Vi håber og beder til, at den kan blive en realitet allerede i år. 


Du vil måske også kunne lide...

0
Feed