Dåb


I den Danske Folkekirke kan man altid blive døbt - uanset hvor gammel man er.

Dåben foregår som udgangspunkt ved en almindelig søndagsgudstjeneste. Derudover holder vi ca. hver anden måned særlige dåbsgudstjenester om lørdagen. Det er en god idé at henvende sig til kirkekontoret i god tid forinden for at få aftalt dåben, da man skal have en forudgående samtale med præsten. Der som regel kun plads til 2-3 dåbshandlinger under gudstjenesten, og har man planer om at invitere mange gæster med, er det først til mølle-princippet, der gælder.

 

Ring og aftal en tid (i god tid!)

Ring til Det Fælles Kirkekontor på telefon 3879 0311 og aftal en tid til dåb. Husk at fortælle, at det er Hyltebjerg Kirke, det drejer sig om.

 

Faddere/dåbsvidner/gudforældre

Når dåben er skrevet i kirkens kalender, skal der indskrives 2-5 faddere / dåbsvidner (hvis en gudmor eller gudfar bærer barnet ved dåben, tæller denne med som en af fadderne). Fadderne skal være døbt med den kristne dåb og være nået konfirmationsalderen. Faddernes navne og adresser skal meddeles kirkekontoret, da de noteres i Kirkebogen.

 

Samtale med præsten

Inden dåben skal man have en samtale med den præst, der skal døbe. Det er som regel en uge eller to før dåben.

 

Dåbsattest

Efter dåben udleveres en fødsels- og dåbsattest. Er du døbt, kan du til hver en tid bestille en dåbsattest på borger.dk. Du kan have den liggende i din digitale postkasse, få tilsendt et print eller hente et print på kirkekontoret i dét sogn, du bor i.

 

Tilknytning
For at blive døbt eller få sit barn døbt, kræves det, at I har eller har haft bopæl i sognet eller har særlig tilknytning til sognet gennem f.eks. kirkelig handling (dåb / konfirmation). Hvis du er i tvivl, kan du kontakte kirkekontoret.

Udfyld formular

Vi har brug for lidt praktisk information fra jer. Udfyld derfor venligst formularen og så kontakter vi jer.

Folkekirken om dåb

Hvis I gerne vil vide mere om dåben, så læs med her.

Godkendte navne

Vejledning om navne fra Familieretshuset.