5 ting du med garanti ikke vidste

om Hyltebjerg Kirke og sognet

En, to, mange!

I 1908 boede der ca. 2.000 mennesker i det daværende Vanløse Sogn.

I 1944 var det steget til ca. 30.000 mennesker.

Derfor var der behov for en ny kirke.

Kært barn uden navn

Der var i lang tid usikkerhed om, hvad den nye kirke i Vanløse Søndre Sogn skulle hedde. Blandt forslagene var ”Kaj Munks Mindekirke”, ”Damhuskirken” og ”Dronning Alexandrines Kirke”.

Man havde egentlig besluttet sig for ”Dronning Alexandrines Kirke”, men dronningen frabad sig på det bestemteste at lægge navn til kirken, og så måtte man i gang igen.

Dronningerunde

Dronning Alexandrine er iøvrigt ikke den eneste dronning, hvis navn står i forbindelse med Hyltebjerg Kirke.

Lige til højre for indgangsdøren står "Dronning Ingrids træ", som er det ene af to lindetræer, der pryder forpladsen. Træet har overlevet både ildebrand og brandslukning, og det er nu pakket godt ind, så det ikke bliver beskadiget under genopbygningen.

I provstens have på den anden side af kirken står der meget passende en dronningebusk...

Treenigheden

Hyltebjerg Kirke blev tegnet af arkitekterne Christian Holst og sønnerne Erik og Aage Holst og Phillip Arctander fra samme tegnestue. De blev kaldt ”Faderen, Sønnerne og Den Heldige Hånd”.

Rabat

Orglet har 16 stemmer - oprindeligt havde man kun bestilt et med 15, men orgelbyggeren havde en ubrugt ”stemme” liggende, som man fik med en klækkelig rabat!