Drop in-vielse 24.02.2024 i Vanløse Kirke kl. 14-17

Kom til Drop in-vielse i Vanløse Kirke, Ålekistevej 154, lørdag d. 24.02.2024 kl. 14.00-17.00

- sig ja til hinanden og giv kærligheden et skud på skuddag!

Skal I giftes?
Drømmer I om at sige ja til hinanden i kirken uden nødvendigvis at holde en kæmpestor fest eller blive overvældet af planlægning?

Hvad er en Drop in-vielse?

En Drop in-vielse er en uhøjtidelig højtidelighed for jer som gerne vil sige ja til hinanden i kirken. Stemningen er afslappet og enkel, men ordene, ritualet, rummet og nærværet er det samme

Hvordan foregår en Drop in-vielse?

Lørdag d. 24. februar åbner vi dørene for Drop in-vielse i Vanløse Kirke i tidsrummet kl. 14.00-17.00.

I kan møde op helt, som I er, i det tøj I har lyst til og når det bedst passer jer. I er velkomne til at invitere gæster med, men I kan også møde op bare jer to.

Dørene til kirken står åbne, og I vil blive budt velkommen af kirkens personale og frivillige.

Kordegnene hjælper med at registrere og lave attester. Organisterne fylder rummet med stemningsfulde toner, og kirkens personale og frivillige sørger at skabe en hyggelig, afslappet og ikke mindst festlig atmosfære.

I vil blive henvist til en af præsterne i Valby-Vanløse Provsti, som vil følge jer hele vejen.

Sammen sætter vi os og holder en kort vielsessamtale. Her taler vi om selve vielsen, om jeres historie og jeres vej dertil, og når I føler jer klar, går vi sammen op til altret. Her kan I sige højt og tydeligt ja til hinanden og gå ud i livet som ægtefolk – og der må naturligvis både klappes, kysses og krammes i kirken.

Hvad med fest og gæster?

Det er en festdag og efter vielsen inviterer vi jer til en lille reception i kirken, hvor vi byder vi på et glas bobler og lidt godt.

Her skåler vi for jer og for kærligheden – og hvis I har inviteret gæster med, er de naturligvis også meget velkomne – der er nok til alle og plads til både store og små!

Hvem kan komme og blive gift?

Drop in-vielsen er for jer, der vil holde jeres bryllup småt og enkelt.
For jer, der gerne vil giftes uden at holde en stor fest – og for jer, der vil udskyde festen til et senere tidspunkt.

Det er for jer, der allerede har sagt ja til hinanden på rådhuset, men som også gerne vil sige ja i kirken.

Alle er hjerteligt velkomne.

Hvad kræver det?

Det eneste, det kræver er, at I har lyst til at sige ja til hinanden og at én af jer er medlem af Folkekirken og at I kommer med en gyldig prøvelsesattest!

Der skal være to vidner til stede, det kan enten være familie eller venner, men hvis I ønsker at komme alene, sørger vi for, at der er to vidner til rådighed.

HUSK: I skal ansøge jeres bopælskommune om en Prøvelsesattest ved at udfylde en Ægteskabserklæring.  Internationale ægteskaber: Familieretshuset.dk

BEMÆRK: Der kan være flere ugers behandlingstid på at få en Prøvelsesattest!

Spørg jeres kommune / Familieretshuset, hvor lang ventetid der aktuelt er.

Er ingen af jer ikke medlem af Folkekirken, men én af jer er kristen døbt, kan vedkommende blive medlem i forbindelse med arrangementet.
Dåbsattesten skal medbringes.

Hvis I har spørgsmål, er I naturligvis velkomne til at kontakte jeres lokale kirkekontor, Det fælles kirkekontor på 38 79 03 11 eller

Vanløse Kirkes kontor på 38 74 11 71

Kom og bliv gift i Vanløse Kirke 24.02.2024 kl. 14.00-17.00

Vi glæder os til at se jer til en helt uforglemmelig dag!

De bedste hilsner

Personale, frivillige og præster i Valby-Vanløse Provsti

Adventskirken ǀ Grøndalskirken ǀ Hyltebjerg Kirke ǀ Vanløse Kirke ǀ Jesuskirken ǀ Johannes Døbers Kirke ǀ Margrethekirken ǀ Timotheuskirken ǀ Vigerslev Kirke ǀ Aalholm Kirke