En ny hverdag med corona-hensyn

Udgivelsesdato Udgivet tirsdag d. 19. januar 2021, kl. 17:38
En ny hverdag med corona-hensyn

Retningslinjer i forbindelse med covid-19

For at alle kan føle sig sikre i forbindelse med besøg i kirken, har vi indført nogle retningslinjer, som vi beder alle overholde.

Fra januar 2021 er antal tilladte kirkegængere 37 i kirkerummet. Så er der 7,5 m2 pr. deltager.
I den tilstødende konfirmandsal er der plads til 15.

Retningslinjer i forbindelse med højmesser

• Håndsprit er opstillet ved alle indgange, og vi beder alle spritte hænderne grundigt af, inden man går ind i kirkerummet.

• Mundbind eller visir skal bruges fra man går ind i kirken til man sidder på sin plads. Når man bevæger sig rundt, tager man det på igen.

• Salmebøger tager man selv fra en vogn og stiller den selv tilbage. Salmebøgerne kommer herefter i karantæne i mindst 48 timer ikke længere vil udgøre en smittefare. (Jf. Sundhedsstyrelsens anbefalinger).

• Nadver afholdes på forsvarlig vis som kontinuerlig altergang. Præsten indstifter nadveren, hvorefter man med passende afstand går op gennem midtergangen og tager et nadverbæger fra bordet i midten. I hvert bæger ligger en oblat, som man spiser med det samme. Herefter går man hen til præsten, der uden at sige noget hælder vin eller saft i bægeret. Når man har tømt sit bæger, sætter man det på én af de to dertil anrettede bakker på vej tilbage til sædet.

Det vil alt sammen blive forklaret igen efter prædikenen, så I skal ikke lære det udenad. Men vi vil opfodre jer til at passe godt på jer selv og hinanden.

• Kirkekaffe kan vi desværre ikke byde på endnu.

Vi må endnu også undvære håndtrykket, men hvor er det dog rart, at vi kan få lov at holde gudstjeneste igen!

Vel mødt!